En af de dejligste retter når man egentligt ikke har noget i køleskabet og så alligevel er der på en eller anden måde altid æg, kartofler, mælk og en eller anden form for rester fra igår og sådan var det også i aftes. Vi havde egentligt intet, med så alligevel havde vi alt det ovenstående og lidt til, nok til en næsten spansk tortilla.

Jeg brugte 2 løg – 5 kogte kartofler i tern – 300 gram stegt oksefilet fra igår (plejer ikke at være i en Tortilla, men det er for lækkert) – lidt mælk – 6 æg

Æggene slås ud i en skål og piskes sammen med lidt mælk, salt og peber.

Løg, kartofler og oksefileten skåret i strimler ristes på en stor pande i smør/ olie. Når det er flot gyldent tages lidt fra til at pynte tortillaen med senere og resten forbliver i panden. Æggemassen hældes over og steges til æggemassen har sat sig og er flot gylden i bunden. Når æggemassen er helt fast lægges et stort låg ovenpå tortillaen. Mens man holder godt fast i låget og presser lågen godt ned mod tortillaen vendes palden rundt så Tortillaen lægger sig på låget, tortillaen glides forsigtigt ned i panden igen og tortillaen stege flot gyldne nu på den anden side. Tortillaen pyntes af med lidt grønt de ristede kartofler, løg og oksefileten og så er vi  klar til servering.

Så let er det, så nemt er det, resterne er brugt, køleskabet er tomt, der er aftens mad og det smager dejligt. – Lars Thrane