“Reklame for nexgrill og en lækker opskrift til dig” – Jeg har en Nexgrill hjemme på terrassen og det er ikke bare en grill. Den er mere et multi køkken og grillen har voldsom mange funktioner. Den har en searing brænder, man bruger til at brune kødet af på og til at stege steaks på. Derudover den har 5 brændere, 4 til almindelig stegning og en med dobbelt varme til bøffer og alt andet der skal steges hårdt og der er en sidebrænder samt et gasblus hvor man kan lave saucer og koge kartofler på. Bagerst findes en bagbrænder der bliver ekstrem varm og bruges når man steger kyllinger eller pochetta hvor man ønsker en sprød svær og sidst men ikke mindst, har den ringe inde i grillen i støbejernspladen man kan tage op og stille gryder i, så nu kan man også lave gryderetter på grillen og det er netop det vi skal idag. Vi skal lave en gryderet- En indisk Chicken Tikka Marsala.
Chicken Tikka Marsala er kyllingebryster i en helt fantastisk sauce med kokosmælk, garam marsala, hvidløg, chilli og mange andre ingredienser. Der er mange ingredienser i men det er virkeligt arbejdet værd. – opskriften her er til 4 personer og dertil anvendes 600 gram kyllingbryst.
Marinering- dagen før:
Dagen før starter man med at marinere kyllingebrysterne. Kyllingebrysterne skæres i tommelfinger tykke strimler, lægges i en frysepose med følgende ingredienser 2 fed finthakket hvidløg – 3 cm finthakket frisk ingefær – 1 håndfuld grofthakkede friske mynteblade – 2 spsk. Tikka marsala pasta – 3 spsk. citronsaft – 2 dl yoghurt naturel – 1 tsk. salt – 1 tsk. paprika. Marinaden masseres godt ind i kyllingestykkerne og kyllingen stilles i køleskabet minimum 6 timer men gerne natten over.
Man kan købe Tikka Marsala pasta færdiglavet, men hvis man ønsker kan man lave også lave den selv.
Opskriften på Tikka Marsala pasta er:
2 fint hakkede løg og 20 cm finthakket ingefær svitses hurtigt af i en kasserolle. der tilsættes -1 tsk cayenne pepper – 1tsk røget paprika – 2 tsk garam marsala – ½ tsk flage salt -2 tsk. olie – 2 tsk tomat pure – 1 finthakket rød chilli – ½ bundt frisk korinader – 1 tsk kokosnød olie – 2 spsk hakkede mandler uden skind – 1 tsk stødt koriander og 1 tsk stødt kommen.
I opskriften er der også en anden pasta, nemlig en Garam marsala pasta. Den kan man også købe færdig lavet eller man kan selvfølgelig lave den selv – her er også lige en opskrift på den pasta.
Opskriften på Garam Marsala pasta er:
2 tsk senneps frø – 1½ tsk sorte peberkorn – 1½ spsk stødt kommen – 1½ spsk stødt koriander – 2 tsk garam marsala – 2 tsk stødt gurkemeje – 1 tsk chilli pulver – ½ tsk kanel – 3 fed finthakkede hvidløg – 1 tsk ingefær – ¼ dl eddike og 2 spsk olie. Rist krydderierne på en pande og lad dem køle helt af. Kom alle ingredienserne i en blender og blend alt til en homogen masse.
Så er vi klar til selve opskriften Chichen Tikka Marsala.
Grillen varmes op, vælg den varmeste brænder på grillen, men ikke searing brænderen da den er for varm til et sart kyllingebryst. Tag kyllingebrysterne op af marinaden ved at holde posen fast om brysterne og således skrabe så meget af marinaden af som muligt, men gem marinaden. Hæld lidt olie over kyllingebrysterne og grill dem på begge sider på grillen.
Sovsen – stil en gryde på grillen og lad den varme op.
ingredienserne til saucen: 3-4 hakket løg – 3 fed hakket hvidløg – 3 cm hakket frisk ingefær – 1 hakket chili – 1 tsk. stødt spidskommen – 1 tsk. garam masala pasta – 1 tsk. paprika – 2 dl hønse bouillon – 1 gulerod i tern – ½ rød peberfrugt i tern – lidt smør – 1 dåse hakkede tomater – 1 tsk. tomatpure – 1½dl piskefløde – 2 ½ dl kokosmælk – 2 spsk. citronsaft.
Steg løg, hvidløg, gulerødder let i gryden, tilsæt ovenstående ingredienser og lad det koge godt igennem.
Kom de grillede kyllingestykkerne ned i sovsen, og lad retten simre ved svag varme i 20 minutter under låg.
Skyl en 1 håndfuld frisk mynte – 1 håndfuld frisk koriander og hak dem groft. Kom krydderurterne i sovsen sammen med 1 dl yoghurt, rør rundt, kog op, smag til med salt, peber, og citronsaft. – retten kan serveres med kogte ris og et dejligt naanbrød.
Sådan det var det Chicken Tikka Marsala på grill – jeg håber I har fået lyst til at lave denne dejlige Indiske ret. Det smager himmelsk – Hilsen Lars Thrane.
0 Comments