En af de dygtigste kokke, jeg har haft på grundforløbet, er Charlotte Melin køkkenchef og cafebestyrer på Postvejens bofællesskab i Vejle – og så kan Charlotte noget jeg aldrig kan få til at lykkes – Charlotte kan lave kartoffel Gnocchi.

Jeg har været så heldig at jeg har fået lov til at få charlottes opskrift på kartoffel Gnocchi og ikke nok med det hun har sågar lavet en film, så vi kan se hvordan det rigtigt skal gøres –

Tusinde tak Charlotte – jeg glæder mig til at lave kartoffel Gnocchi og denne gang skal det lykkes – videoen er under opskriften –  Tusinde tak Charlotte.

Kartoffel Gnocchi - Charlotte Melin

Ingredienser
  

Kartoffel Gnocchi

  • 1 kg Bagekartofler
  • 250 g Manitoba mel
  • 1 stk Æg
  • 1 spsk groft salt
  • --

Tomat Pesto saucen

  • 1 stk Løg finthakket
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 1 gl Pesto

Sådan gør du
 

Kartoffel Gnocchi

  • Kartoflerne koges lige netop møre med skrald på. Når de er kølet lidt ned pilles skrællen af og de moses godt med en gaffel.
  • Strø mel ud på bordet og derefter de mosede kartofler.
  • Tilsæt et æg og salt og start så med at arbejde melet ind i massen.
  • Når massen er dejlig ensartet rulles den i lange pølser og skæres derefter i små stykker - ca. 1 centimer.
  • Fyld en gryde med vand, bring gryden i kog og tilsæt salt. Når vandet koger tilsættes dine gnocchier og når de kommer op til overfladen igen er de færdige. Det tager blot et par minutter

Tomat pesto saucen

  • Svits løg og hvidløg og tilsæt de hakkede tomater og pesto.
    Smag til med salt og peber.
  • Vend Gnocchierne i saucen og drys rundhåndet med friskrevetparmasan ost.
  • Velbekomme -