En reklame for Gastrolux og en dejlig opskrift til dig –

jov jov og sjovt det er det!! – der florerer mange smarte kokke, sjove opskrifter og vilde madlavnings tips rundt på nettet og ja nu – skal de sjoveste, smarteste og mest mærkelige afprøvet.

Som den her, den kaldes 1 æg kagen og bliver bagt i en pande under låg, JA –  i panden også selv om man har en ganske velfungerende ovn. – Nææ nej den skal bages/ steges i panden mega sjovt og vildt lækkert.

Kagen på Panden

Ingredienser
  

  • 1 stk Æg
  • 90 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 130 ml Mælk
  • 40 ml Olie
  • 1 spsk Eddike
  • 150 gram Mel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Lidt sukker til bunden af panden
  • Banan, æbler eller anden frugt man ønsker i kagen.

Sådan gør du
 

  • Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål og pisk det til en let og luftig masse.
  • Rør mælk, olie og eddike i.
  • Bland mel og bagepulver i en skål, kom det i en sigte, sigt det i massen og rør det godt sammen.
  • Kom et lag sukker på panden og placer de skårne frugter på panden.
  • Hæld kagedejen ud over frugterne, lig låget på og stil blusset på svag varme.
  • Bag kagen 30 minutter, tjek den en gang imellem for at se at panden ikke er blevet for varm.
  • Lig en tallerken på kagen, vend panden rundt så kagen slipper panden og står på tallerkenen.
    Lad kagen glide ned på panden igen, stil den på blusset, lig låget på og bag kagen 5 - 7 minutter mere.
  • Lad kagen hvile lidt, når den er bagt, så den lige får lov til at sætte sig.
    kom kagen på et skærebrat og skær kagen ud og server den med frugt og cremefraiche.
    Velbekomme -

jov jov det var sjovt – lidt sjovt at bage en kage på en pande og så smager den super godt – I sku prøve det

– hilsen Lars Thrane –