Ja Tak – så er det sommer
RØDGRØD MED FLØDE
Man får næsten lyst til at synge –
“ det er sommer – det er sol og det er søndag “
God søndag derude
jeg håber du har lyst til at følge os, mig og mine kokkeelever på face og insta Kokkensbekendelse – eller på min mad blog @kokkensbekendelser.dk for opskrifter og flere film – Tak
Rødgrød med fløde
Ingredienser (4 personer)
500 g blandede røde bær (jordbær, hindbær, ribs, solbær eller kirsebær)
100-150 g sukker (smag til)
2-3 dl vand
1-2 spsk majsstivelse og koldt vand til udrøring
piskefløde eller letpisket fløde hvis det ønskes
Skyl bærrene og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog. Kog i ca. 5-10 minutter til bærrene er møre.
Smag til med sukker, det skal smage sødt, men stadig have lidt syrlighed. Lad det koge et par minutter, så sukkeret opløses helt.
Rør maizenamelet ud i lidt koldt vand (ca. ½ dl). Tilsæt jævningen i en tynd stråle under forsigtig omrøring mens grøden koger. Grøden skal koge når maizenaen hældes i ellers jævner den ikke.
Hæld grøden i en skål. Drys evt. lidt sukker på overfladen, så den ikke trækker skind. Stil på køl til den er helt kold.
Server rødgrøden kold med kold fløde hældt over eller serveret ved siden af. – så er det sommer