Som alle andre i dette land er vi også hjemsendte til hjemmeundervisning. Hjemmeundervisning for kokke, slagter og tjenere ikke nogen nem opgave og dog. Det går faktisk super godt. jeg gav mine elever en pose med 1 kylling, grøntager, lidt æg og mælk og så havde eleverne ellers fri leg, vis os hvad man kan få ud af en kylling.
Resultaterne var intet mindre end helt fantastiske og især en elev gjorde sig bemærket – Gourmetslagter Sofie Wagner hun lavede en fuldstændig fantastisk ret med mange tilberedningsteknikker og et mega flot resultat.
Heldigvis gav Sofie mig lov til at vise resultatet og dele opskriften med jer – tusinde tak til Sofie Wagner
Ingredienser
- 1 stk. Kylling
- 150 gram Bacon
- 3,5 dl Fløde
- 50 gram smør
- 1 dl Æggehvider
- 2 stk. Æg
- 1 bdt. Persille
- 100 gram Svampe
- 3 stk. Løg
- 350 gram Kartofler
- 3 fed Hvidløg
- 2 stk, Rødløg
- 150 gram Ærter
- 2 stk. Gulerødder
- 1/2 stk. Bouillonterning
- Salt & Peber
Sådan gør du
Kyllingen -
- Tag den hele kylling, skær skindet igennem mellem brysterne, træk/ skær skindet af så det er flot og intakt. Skær kyllingen ud så du har bryst, lår, overlår og vingerne for sig selv.
- Tag kyllingeskroget, alle ben og rester og kom det i ovnen ved 200 grader til skroget og benene er stegt flot gyldent. Kom kyllingeskrog og ben i en stor gryde sammen med 1 løg og 2 gulerødder. Tilsæt vand så det dækker og lad det simre ca. 1 1/2 time.
- Skær alt kyllingekødet fra benene, fjern inderfileten fra brysterne men læg brysterne til side, Fjern fedt og sener så meget som muligt fra kyllingekødet.
- Alt kødet, undtagen brysterne, kommes i en blender og køres sejt med lidt salt. Tilføj æggehvider og blend forsigtigt det sammen, vend til sidst fløden i og krydr med salt og peber.
Persillestøv-
- Pluk persillen og skyl den grundigt, tør den med lidt køkkenrulle og bred den ud på en tallerken. Giv persillen 15 sekunder i mikroovnen, rør rundt i persillen og giv den en tur mere i mikroovnen, rør rundt i den igen og fortsæt sådanne til persillen er helt tør og kan nulres til støv.
Kyllingerullen -
- Skær kyllingebrysterne ud i strimler på 1,5 cm ca. i diameter og rul dem i persille støvet.
- Bred 2 lag madfilm ud ovenpå hinanden på køkkenbordet, så den lange side af filmen er lodret når du kigger på det.Læg skindet på filmen, med skindsiden nedad , så det passer med at det fylder ca. 15 ca. i lænden og 10-15 cm i højden.Tag skiftevis en strimmel kylling og en strimmel soufflefars og pladser dette ovenpå hinanden, rul med hjælp fra filmen rundt, som hvis du skulle lave en rulle sushi. Sørg for at rulle stramt, og få den lukket godt til i enderne, enten med kødsnor eller klemmer. Læg din kyllingerulle i køleskabet til den skal tilberedes.
Hvidløgsstegte kartofler -
- Kartoflerne vaskes fri for jord og lægges i sølvpapir sammen med 3 fed hakket hvidløg, 3 spsk. smør, krydres med salt og peber. Luk for sølvpapiret og tilbered kartoflerne i ovnen i ca. en time på 180 grader varmluft.
Brændte løgskaller
- Skræl 2 rødløg og skær dem midt over på langs, steg dem på skæresiden på en meget varm pande til de bliver lidt brændte, kom dem i ovnen ved 200 grader til de er møre med lidt bid.
Løg og Svampetimbale -
- Skræl og skær løgene i tern, rens svampene, skær dem i strimler og steg det hele på panden i lidt olie i et par minutter. Rør 2 æg og lidt fløde sammen med salt og peber og kom så løg og svampe deri. hæld massen i smurte muffins forme og bag dem i ca. 20 min ved 200 grader til de er flot gyldne og til æggemassen har sat sig.
Tilberedning af kyllingerullen -
- Sæt vand over i en gryde, når det begynder at koge kommes kylling rullen i og koges / pocheres stille og roligt i ca. 15- 20 min. Pak kyllingerullen ud af filmen, dup den med lidt køkkenrulle og steg den flot gylden i olie på en middelvarm pande.
Ærter a la Francaise
- Steg lidt bacon sprødt, på en pande sammen med hakkede løg kom en stor håndfuld ærter på og varm det godt igennem, smag til med salt og peber.
Sauce Supreme -
- Jævn kyllingefonden, tilsæt piskefløde, lidt citron og pisk det kolde smør i, smag til med salt og peber.
Anretning -
- Anret som vist på billedet skiver af kyllingerullen - løgskallerne med Ærter a la Francaise i - kartoflerne - løg og svampetimbalen og til sidst kom lidt sauce på tallerkenen.
Tusinde tak til Sofie Wagner – det er verdensklasse – Hvor er du dygtig –
Har I lyst til at se flere opskrifter fra mine dygtige elever -så følg os her på Facebook – kokkensbekendelser.
0 Comments