Alle “Græske” har det, alle burde have det i hjemmet Tzatziki, godt til alt kød, fugl, fisk eller bare som dip til et sprødt nygagt brød – Velbekomme Lars Thrane.

Tzatziki

Ret Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 dl. Græsk youghurt
  • 2 stk. Agurker
  • 2-3 fed Hvidløg
  • salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Del agurkerne på langs og skrab kærnerne ud.
  • Riv agurkerne på et rivejern og drys dem med lidt salt
  • Lad agurkerne hvile i 20 minutter det trækker vandet ud af agurkerne så tzatzikien ikke bliver for tynd.
  • Pil og hak hvidløgene fint.
  • Kom agurkerne i en trådsigte og lad dem dryppe af, pres / vrid agurkerne for væde.
  • Vend agurkerne i den græske youghurt og smag til med hvidløg salt og peber til Tzatzikien har den ønskede smag.
  • Kom tzatzikien i en skål og hæld lidt oliven olie på - server Tzatzikien med oliven og et friskbagt brød til - Velbekomme Lars Thrane Kokkensbekendelse.