Mine elever Gastronom og Gourmetslagter SDE Vejle – havde et streetfood projekt i forrige uge hvor de helt selv måtte bestemme hvad de ville lave. Malte, Rasmus (var desværre ikke i skole da billedet blev taget) og Jiacheng lavede en Shoyu Ramen suppe – jeg elsker Ramen supper og den her er den bedste Ramen suppe jeg nogen sinde har smagt, I skal ikke snydes opskriften kommer her.

Shoyu Ramen
Ingredienser
Suppen -
- 2 liter hønsebouillon
- 2 dl. Shiro Dashi kan købes i alle asiatiske butikker
- 0,8 dl Mirin
- 1 dl. Soya
- 20 gram Hvidløg, finthakket. (omkring 3 mellemstore fed)
- 20 gram Ingefær, finthakket
- 1 1/2 spsk Chilibønne sauce kan købes i alle asiatiske butikker
- Sesam olie
- salt og sukker
- Ramen nudler
Sådan gør du
- Varm sesamolien i en gryde og sauter hvidløg og ingefær deri.
- Tilsæt chilibønne saucen og lad det stege kort i sammen.
- Tilsæt bouillon efterfulgt af mirin, soya, shiro dashi. Lad suppen komme op og koge.
- Smag den til med salt og sukker.
- Nudlerne koges som anvist på pakken og kommes i bunden af en stor dyb tallerken.
- Suppen hældes over nudlerne og fyldet kommes på
Fyld til supper
- Her kan alt bruges, drengene brugte ristet kyllingekød, kogte æg, grøn chili, bambusskud, forårsløg, lime, koriander og ristede svampe.
En let men vildt lækker supper – god fornøjelse
0 Kommentarer