Mine elever Gastronom og Gourmetslagter SDE Vejle –  havde et streetfood projekt i forrige uge hvor de helt selv måtte bestemme hvad de ville lave. Malte, Rasmus (var desværre ikke i skole da billedet blev taget) og Jiacheng lavede en Shoyu Ramen suppe – jeg elsker Ramen supper og den her er den bedste Ramen suppe jeg nogen sinde har smagt, I skal ikke snydes opskriften kommer her.

Shoyu Ramen

Antal 4

Ingredienser
  

Suppen -

  • 2 liter hønsebouillon
  • 2 dl. Shiro Dashi kan købes i alle asiatiske butikker
  • 0,8 dl Mirin
  • 1 dl. Soya
  • 20 gram Hvidløg, finthakket. (omkring 3 mellemstore fed)
  • 20 gram Ingefær, finthakket
  • 1 1/2 spsk Chilibønne sauce kan købes i alle asiatiske butikker
  • Sesam olie
  • salt og sukker
  • Ramen nudler

Sådan gør du
 

  • Varm sesamolien i en gryde og sauter hvidløg og ingefær deri.
  • Tilsæt chilibønne saucen og lad det stege kort i sammen.
  • Tilsæt bouillon efterfulgt af mirin, soya, shiro dashi. Lad suppen komme op og koge.
  • Smag den til med salt og sukker.
  • Nudlerne koges som anvist på pakken og kommes i bunden af en stor dyb tallerken.
  • Suppen hældes over nudlerne og fyldet kommes på

Fyld til supper

  • Her kan alt bruges, drengene brugte ristet kyllingekød, kogte æg, grøn chili, bambusskud, forårsløg, lime, koriander og ristede svampe.

En let men vildt lækker supper – god fornøjelse