En reklame for Gastrolux og en lækker opskrift fra mig til dig.
Wouh – så blev det efterår og tid til årets obligatoriske græskarsuppe denne gang med ristet Hokkaido græskar, hvidløg og ingefær en dejlig varm mættende suppe på en kold efterårsdag.
Suppen bliver tilberedt i pander og gryder fra Gastrolux. Produkter fra Gastrolux bruger jeg fordi de på alle måder er fantastiske. Alle produkter er lavet af 100% genanvendeligt aluminium, de er dansk produceret fabrikken ligger i Ryomgård ved Århus og så har de en fantastisk sliplet belægning uden de farlige stoffer pfoa og pfos.
Hokkaido Suppe med Ristede Rugbrødstern og Creme Fraiche
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaidogræskar
- 2 stk. Løg
- 2 fed. Hvidløg
- 15 gram Ingefær
- ca. 1 liter Hønsebouillon
- 2,5 dl. Piskefløde
- Olie
- lidt frisk timian og rosmarin
- Salt - Peber - Chilli
- 4 spsk. Creme fraiche
- 4 skiver Rugbrød
Sådan gør du
- Skræl græskarret, del det på midten, tag indmaden ud med en ske og skær græskarkødet i tern.
- Varm lidt olie op i en gastrolux sauterpande steg de hakkede løg og hvidløg let i olien, tilsæt græskarternene, timian og rosmarin og steg det med.
- Hæld den ristede græskarternmasse over i en 4 liters Gastrolux gryde, tilsæt hønsebouillon
så det lige dækker græskarternene, ingefær og kog græskarternene til de er helt møre. - Blend suppen med en stavblender til en fløjlsblød masse. Hvis suppen er for tyk kan den
spædes med lidt mere hønsebouillon til en passende konsistens. - Kog suppen op tilsæt fløden, kog den godt igennem og smag suppen til med salt, peber og evt. Chilli hvis man ønsker suppen lidt stærk.
- Suppen kan serveres, som der er vist på billederne, med ristede rugbrøds tern og lidt creme fraiche på toppen. – velbekomme -
Copyright – Kokkensbekendelser -Lars Thrane
0 Comments