Åhh jeahr –her kommer jeg træt hjem fra en hård arbejdsdag og hvad ser man – konen har aftensmaden parat – kylling, garam marsala, gurkemeje, ingefær, grøntsager og så i kokosmælk. Øjjj hvor var det lækkert og holy moly hvor er jeg mæt.

Min kone er super god til at lave mad og til at få alting til virkeligt at smage af noget og så er hun sød så sød at hun vil dele opskriften med jer.

500 gram Kylling i store tern eller strimler, lægges i en frysepose med 2,5 dl olie, og 2 spsk. Garam marsala luften presses let ud af fryseposen, der bindes en knude på posen og kyllingen masseres godt igennem. Posen med kyllingen stilles i køleskabet i minimum 1 time.

Imens kyllingen marineres i køleskabet renses og skrælles grøntsagerne og skæres i mundrette bidder.

Når kyllingestykkerne er færdig marinerede hældes de ud på en meget varm pande og steges godt gyldne. Når kyllingestykkerne er gyldne tages de af panden og lægges op i et ildfast fad eller en skål.

Panden vaskes, varmes op igen med lidt olie og grøntsagerne ristes i olien. Vi brugte 200 gram bønner, 2 rødløg skåret i grove skiver, 300 gram gulerødder i mundrette bidder, ½ broccoli i små buketter og 1 rød peber i strimler. Når grøntsagerne er ristet godt af, husk start med de hårde grøntsager det er dem der skal have længst tid, kommes 4 fed knuste hvidløg, 2 tsk. Revet ingefær, 2 tsk. Frisk revet gurkemeje i grøntsagerne og de ristede kyllinge stykker vendes i og overhældes med 2,5 dl piskefløde og 1 dåse økologisk kokosmælk. Hele herligheden koges op med en terning hønsebouillon og smages til med salt og peber.

Retten blev serveret med ris og friskbagt naan brød – jov jov hun vil mig det godt – god appetit hilsen Thrane