Det er sommer det er sol og det er grilltid og dertil hører der en masse tilbehør. Lad os starte med det sure Syltede rødløg og de Syltede Agurker der passer super godt til alt grillet kød og især til de store burgere.

Syltede rødløg og de Syltede Agurker er så nemt at lave og så bruger man den samme syltelage til både rødløg og agurk genialt

Syltelage 1/2 liter: 2,5 dl eddike, her kan man bruge hvilken som helst eddike, alt efter hvad man godt kan lide. Jeg bruger æbleeddike elle bare en ganske almindelig lager eddike. – 2,5 dl økologisk rørsukker – Valgfrit krydderier der kan anvendes alt efter hvilken smag man ønsker.- sorte peberkorn, laurbærblade, allehånde, nelliker, anis, osv. – fremgangsmåde: Sukker og eddike kommes i en gryde med de krydderier man ønsker og koges op til sukkeret er opløst.

Syltede Rødløg – Rødløgene pilles og skæres i skiver, rødløgene lægges i et skoldet henkogningsglas og overhældes med den kogende syltelage.

Syltede Agurker – Agurkerne vaskes og skæres i skiver. Agurkeskiverne lægges i en skål, drysses med lidt salt og hviler i 1 time., saltet trækker væden ud af agurkerne og tilfører smag. Agurkeskiverne skylles grundigt i koldt vand og lægges i et skoldet henkogningsglas. Agurkeskiverne overhældes med den kolde syltelage, husk syltelagen skal være kold inden den hældes over agurkerne.

Så nemt er det og så smager det bare så godt. – God grillsommer til jer alle – Hilsen lars Thrane