Ja det er bare en super lækker suppe på en kold og regnfuld dag – I skal bare prøve den – den er go.

Ret su

Ingredienser
  

  • 3 fed Hvidløg
  • 3 Stk. Løg, skåret i både
  • 2 Spsk. Olie
  • 1 Tsk. Karry
  • 1/2 Tsk. Stødt muskatnød
  • 2 Stk. Røde peberfrugter
  • 1 stk. Bagekartoffel
  • 1 Stk. Hokkaido græskar ca. 400 g
  • 2 Spsk. Tørret estragon
  • 1 liter Hønsebouillon
  • Saft og skal fra en citron
  • 100 gram Flødeost
  • Til pynt - bacon - cremefraiche 38% - purløg

Sådan gør du
 

  • Svits de finthakkede hvidløg let af i gryden, i olie med karry og stødt muskat.
    Vask peberfrugterne, fjern kernerne, skær den i tern og kom det i gryden.
  • Skræl og del græskarret., skrab indmaden ud, og skær det i både. Kom det ned i gryden sammen med hønsebouillon, den skrællede bagekartoffel i tern og estragon. Skru ned for blusset og lad det simrekoger under låg i 20 min.
  • Når græskarret er mørt blendes det i suppen til den er glat og cremet. Smag suppen til med citronsaft, fint revet citronskal, flødeosten og salt og peber.
  • Steg bacon gylden på en pande. kom en klat creme fraiche på suppen punt med bacon og drys med purløg - velbekomme

God fornøjelse – Lars Thrane