Har du lyst til selv at ryge den røgede laks til Julefrokosten eller Nytårs menuen så kommer der her, en super nem opskrift på hvordan det gøres i det fri, under låg, i vinterkulde på Cobb grillen.

3 x Røget laks,- hvidløg, citronpeber og honning sennep - Cobb grill

Ingredienser
  

  • 3 stk. Laks a ca. 100 gram per. stk.
  • Salt & peber

  • Dijonsennep gerne Maille

  • Akacie honning

  • 1 fed Hakket hvidløg

  • Citronpeber

Sådan gør du
 

  • Alle 3 lakseskiver krydres med salt og peber. Lakseskiverne stilles på en stegerist.
  • En lakseskive smøres med et tyndt lag Dijon sennep og honning.
  • En lakseskive drysses med fint hakket hvidløg.
  • En lakseskive drysses med et tyndt lag citronpeber.
  • Af staniol foldes en lille pakke der fyldes med 4 spsk. røgsmuld og pakken lukkes tæt.
    I oversiden af pakken prikkes 8 huller så røgen kan komme ud.
    Røgsmuld kan købes hos fiskehandleren.
  • Foliepakken lægges direkte på Cobble stonen,
    Grillpladen lægges på, stegeristen med lakseskiverne lægges ovenpå igen og låget lægges på.
  • Efter ca. 1 minut begynder det at ryge ud af hullerne i låget og efter ca. 20 minutter, er laksen færdig.
    Vil man tjekke laksen en ekstra gang kan man trykke på laksen og når den går fra
    hinanden i kødet er den færdig.
    Alt efter hvor kraftig en røgsmag man ønsker, kan man udskifte foliepakken med en ny foliepakke når man kan se at røgen aftager og derved give laksen
    endnu en ekstra gang røg.
  • Den røgede laks serveres med en frisk salat, en fed dressing og et groft brød.

Håber I har har fået lyst til at prøve krafter med at ryge laks i Cobb grillen, det er sjovt og slet ikke svært.

God fornøjelse og Velbekomme – Lars Thrane