Til alle farsretter bruges samme grund fars –
Grundfars -
Ingredienser
- 500 gram Hakket svinekød
- 2 stk. Æg
- ca. 40 gram Hvedemel
- ca. 4 dl Mælk
- Salt & Peber
- Evt. Revet løg
Sådan gør du
- Kødet røres sejt med salt.
- Melet tilsættes og æggene røres i.
- Mælken røres i lidt ad gangen til passende konsistens.
- Farsen smages til med salt og peber.
Grundfarsen anvendes til de 3 nedenstående Opskrifter.
Frikadeller.
Ingredienser
- 1 portion Grundfars
Sådan gør du
- Form frikadellerne med en ske der er dyppet i varmt vand, så slipper farsen bedre.
- Steg frikadellerne i halvt olie og halvt margarine på en varm pande
- Server frikadellerne med en pandesauce, hvide kartofler, grøntsager og surt.
Farserede porre
Ingredienser
- 1 portion Grundfars
- 1-2 stk. Porre
- mel - æg - rasp til panering
- salt & Peber
- Olie og margarine til stegning
Sådan gør du
- Skyl porerne godt for jord og urenheder og skær men i stave på ca. 8 cm længde. Kog porerne i 15 minutter til de er møre.
- læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det med rasp.
Herpå lægges en spiseske fars, der trykkes ud og formes til en flad firkant på ca. 8x8 cm. - Læg et stykke kogt porre på farsen og form farsen rundt om poren ved hjælp af bagepapiret.
- Hvis det ønskes og man gerne vil have en tykkere skorpe omkring farsen, paneres rullerne i mel, æg og rasp,
- Steg de farserede porrer i halvt olie og halvt margarine på panden til
de er gyldne og gennemstegte. Gennemstegte er = en kærnetemperatur på 75 grader. - De farserede porre kan serveres med hvide kogte kartofler og smørsauce eller en grøntsagsstuvning er også lækkert til.
Boller i Karry
Ingredienser
- 1 x Grundfars
- -
- 50 gram Smør eller margarine
- 60 gram Mel
- 2 stk Løg
- spsk Karry
- 1 stk. Æble
- 1 liter Bouillon
- 2 dl Piskefløde
- Salt & Peber
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne af med en ske. - se filmen
- Når kødbollerne kommer op til overfladen koges de videre 5-10 minutter til de har en kærnetemperatur på 75 grader.
- Kødbollerne tages op med en hulske og lægges på en tallerken gem
kogevandet, det skal bruges til sovsen.
Karrysauce
- Kom smørret i en gryde, lad det smelte, kom løgene i og lad dem stege bløde.
- Kom karry i løgene og lad den stege let med, så den frigiver de æteriske olier.
- Rør hvedemelet i karryblandingen og rør godt så melet opsuger fedtstoffet.
- Tilsæt den varme bouillon mens du rører og saucen jævner. Bliv ved med at komme den varme bouillon i til en passende konsistens.
- Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge i 10 minutter, for at få
melsmagen væk. Tilsæt piskefløden så saucen bliver blød og cremet. - Kom Farsbollerne i karrysaucen, varm igennem til bollerne har en kærnetemperatur på 75 grader, anret bollerne og saucen og server med kogte ris.
0 Comments