Til alle farsretter bruges samme grund fars –

Grundfars -

Ingredienser
  

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 2 stk. Æg
  • ca. 40 gram Hvedemel
  • ca. 4 dl Mælk
  • Salt & Peber
  • Evt. Revet løg

Sådan gør du
 

  • Kødet røres sejt med salt.
  • Melet tilsættes og æggene røres i.
  • Mælken røres i lidt ad gangen til passende konsistens. 
  • Farsen smages til med salt og peber.

Grundfarsen anvendes til de 3 nedenstående Opskrifter.

Frikadeller.

Ingredienser
  

  • 1 portion Grundfars

Sådan gør du
 

  • Form frikadellerne med en ske der er dyppet i varmt vand, så slipper farsen bedre.
  • Steg frikadellerne i halvt olie og halvt margarine på en varm pande
  • Server frikadellerne med en pandesauce, hvide kartofler, grøntsager og surt.

Farserede porre

Ingredienser
  

  • 1 portion Grundfars
  • 1-2 stk. Porre
  • mel - æg - rasp til panering
  • salt & Peber
  • Olie og margarine til stegning

Sådan gør du
 

  • Skyl porerne godt for jord og urenheder og skær men i stave på ca. 8 cm længde. Kog porerne i 15 minutter til de er møre.
  • læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det med rasp.
    Herpå lægges en spiseske fars, der trykkes ud og formes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.
  • Læg et stykke kogt porre på farsen og form farsen rundt om poren ved hjælp af bagepapiret.
  • Hvis det ønskes og man gerne vil have en tykkere skorpe omkring farsen, paneres rullerne i mel, æg og rasp,
  • Steg de farserede porrer i halvt olie og halvt margarine på panden til
    de er gyldne og gennemstegte. Gennemstegte er = en kærnetemperatur på 75 grader.
  • De farserede porre kan serveres med hvide kogte kartofler og smørsauce eller en grøntsagsstuvning er også lækkert til.

Boller i Karry

Ingredienser
  

  • 1 x Grundfars
  • -
  • 50 gram Smør eller margarine
  • 60 gram Mel
  • 2 stk Løg
  • spsk Karry
  • 1 stk. Æble
  • 1 liter Bouillon
  • 2 dl Piskefløde
  • Salt & Peber

Sådan gør du
 

  • Bring en gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne af med en ske. - se filmen
  • Når kødbollerne kommer op til overfladen koges de videre 5-10 minutter til de har en kærnetemperatur på 75 grader.
  • Kødbollerne tages op med en hulske og lægges på en tallerken gem
    kogevandet, det skal bruges til sovsen.

Karrysauce

  • Kom smørret i en gryde, lad det smelte, kom løgene i og lad dem stege bløde.
  • Kom karry i løgene og lad den stege let med, så den frigiver de æteriske olier.
  • Rør hvedemelet i karryblandingen og rør godt så melet opsuger fedtstoffet.
  • Tilsæt den varme bouillon mens du rører og saucen jævner. Bliv ved med at komme den varme bouillon i til en passende konsistens.
  • Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge i 10 minutter, for at få
    melsmagen væk. Tilsæt piskefløden så saucen bliver blød og cremet.
  • Kom Farsbollerne i karrysaucen, varm igennem til bollerne har en kærnetemperatur på 75 grader, anret bollerne og saucen og server med kogte ris.