Jari er en super dygtig kok. Han er udannet på Rikkes madkunst i 1991 og har bl.andet arbejdet i Frankrig , Norge og på Grønland. Han har været køkkenchef og Fb manager på Bygholm park hotel, køkkenchef og medejer af restaurant slotsstalden og nu er han på sjette år på Borre Knob ( Schur konference center ).
Jari er meget passioneret omkring fisk, skaldyr og alle kødtyper og som han selv siger, jeg elsker vildt og lam, de er mine favoritter, helst hele dyr. Jeg nyder processen med at bruge og forarbejde alle stykker, også nyre, tunge, hjerte. Jeg er vild med alle grønsager, bær og selvfølgelig bageriet (brød). Desserter er nok min svage side.
Jari er far til 3 sammen med hans kone Inge og ud over familien bruger han tid på naturen, jagt, fiskeri, at samle svampe, urter og bær til snaps. Venner, skiturer og træning, svømning og badminton får han også tid til og så har han spillet med de samme 3 venner fra skolen siden 1988. En alsidig mand og nu her på Bloggen med et fabelagtigt brød – Prøv det!!!!!
Det tager 2 dage at bage dette vidunderlige brød. Et helt fabeltastisk Ciabatta brød med toppings.
Ingredienser 1 liter vand (koldt) – 1 pk. gær – 600 gram Tipo 00 – 200 gram Ølandshvedemel – 150 gram Grahamsmel
Dag 1 – Alle ingredienser kommes i rørekedlen og røres sammen.
Røremaskinen skrues op på fuld styrke og dejen æltes i fem minutter. Derefter skrues hastigheden ned til 1/3 kraft og 40 gram fint salt tilsættes dejen som røres i 2 min og så er dejen klar til hævning. (hvis man ønsker kan man tilsætte lidt flydende malt ved de sidste 4 runder. det skal ikke køres i smadder. men bare lige røres rundt, så det giver en flot marmorering).
Dejen hældes i smurte forme, brødforme eller bageforme. Husk dette er en tynd dej, som ikke kan formes, kurve og forme bruges til at støtte dejen så den ikke løber ud. Formene med dejen stilles i køleskabet til næste dag.
Dag 2 – Dejen tages ud af køleskabet og olivenolie, flagesalt og toppings efter eget valg lægges på. Her er der til venstre brugt squash, revet parmesan og til højre er der brugt kartoffelskiver, karse og bacon. Efter toppingen er lagt på, skal brødet hæve en time inden det bages.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 250 grader de første 5-10 min. Herefter skrues temperaturen ned til 200 grader og brødet bages til brødet har en kerne temperatur på 96 grader – ca. 30 minutter alt efter størrelse og tykkelse på brødet.
Brødes tages ud af formen og køles af på på bagerist – god fornøjelse ( PS ) hilsen Jari
0 Comments