Verdens bedste brioche burger boller  –

Brioche burger bollen

Ingredienser
  

  • 30 gram Gær
  • 3 dl. Sød mælk
  • 2 spsk. Akacie Honning
  • 2 tsk. Salt
  • ca. 600 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 130 gram Blødt smør
  • æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Varm mælken op til 37 grader og smulder gæren deri, sørg for at røre gæren godt ud så den er fuldstændig opløst.
  • Kom honning i, hvis du ikke har honning kan du bruge sukker, tilsæt æg, smør og 2/3 af melet og rør dejen godt sammen i røremaskinen.
  • Rør resten af melet i lidt af gangen, til dejen har en blød, let klæbende konsistens. Lad dejen køre på røremaskinen 10 minutter.
  • Dæk dejen til med et klæde og lad dejen hæve 1 til 1 ½ time en lunt sted.
  • Vælt dejen ud på køkkenbordet og deldejen i 10 boller. Rul bollerne op og fordel dem på en bageplade, stil bollerne til hævning 1 time.
  • Bollerne pensles med æg og bages i ovne som vist i filmen.  Bollerne skal bages ved 200 grader til de har en kernetemperatur på 100 grader og er dejlige gyldne, skru op for grillen hvis de ikke tager farve.
  • Husk – lad bollerne køle af inden de skæres.