Verdens bedste brioche burger boller –

Brioche burger bollen
Ingredienser
- 30 gram Gær
- 3 dl. Sød mælk
- 2 spsk. Akacie Honning
- 2 tsk. Salt
- ca. 600 gram Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 130 gram Blødt smør
- æg til pensling
Sådan gør du
- Varm mælken op til 37 grader og smulder gæren deri, sørg for at røre gæren godt ud så den er fuldstændig opløst.
- Kom honning i, hvis du ikke har honning kan du bruge sukker, tilsæt æg, smør og 2/3 af melet og rør dejen godt sammen i røremaskinen.
- Rør resten af melet i lidt af gangen, til dejen har en blød, let klæbende konsistens. Lad dejen køre på røremaskinen 10 minutter.
- Dæk dejen til med et klæde og lad dejen hæve 1 til 1 ½ time en lunt sted.
- Vælt dejen ud på køkkenbordet og deldejen i 10 boller. Rul bollerne op og fordel dem på en bageplade, stil bollerne til hævning 1 time.
- Bollerne pensles med æg og bages i ovne som vist i filmen. Bollerne skal bages ved 200 grader til de har en kernetemperatur på 100 grader og er dejlige gyldne, skru op for grillen hvis de ikke tager farve.
- Husk – lad bollerne køle af inden de skæres.
1 Kommentarer