jeg bager disse Vildt lækre MorgenFuldkornsBoller næsten hver søndag, smider dem i fryseren og så har vi MorgenFuldkornsBoller til hele ugen.

Lad bollerne køle helt af – skær dem over – pak dem i poser – frys dem ned – tag dem op – 10 sekunder i mikroovnen – en tur i brødristeren – sådan så har I dejlige hjemmelavede morgengrovboller, hver morgen, hele ugen.

MorgenFuldkornsBoller

Ingredienser
  

  • 4 dl Vand - lunken / Håndvarm
  • 50 g Gær
  • 350 g Hvedemel
  • 200 g Fuldkornsmel
  • 50 g Havregryn
  • 1 stk. æg
  • 30 g Honning
  • 8o g Smør
  • 10 g Salt

Sådan gør du
 

  • Opløs 50 g. gær i det lunkne vand.
  • Bland meltyperne i en anden skål sammen med havregrynene.
  • Smelt smørret i en skål i mikroovnen eller i en gryde.
  • Vej honningen af og pisk ægget i. Hæld honning, æg og det smeltede smør i gærvandet.
  • Tilsæt melet, tilsæt salt og ælt dejen rigtig godt igennem – nemmest på en røremaskine. (dejen æltes 2 minutter ved lav hastighed og 10 minutter ved høj hastighed).
  • Lad dejen hæve 30 minutter, et lunt sted under et klæde.
  • Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå.
  • Del dejen i 12 boller ca 85-90 gram pr. stk.
  • Værk dejstykkerne op til flotte runde boller og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensel grovbollerne med æg/vand og rids et kryds med en meget skarp kniv på bollerne.
  • Lad bollerne hæve 30 minutter på bagepladen.
  • Varm ovnen op til 240 grader, lad den dybe bradepande stå nederst i ovnen og varm den rigtigt godt igennem. -skal bruges til at lave damp i ovnen.
  • Drys de færdighævede fuldkornsboller med en valgfri topping f. eks. havregryn, sesam, birkes, eller fuldkornsmel og stil dem i ovnen.
  • Smid en kop vand i den dybe bradepande Inden ovns lågen lukkes, det giver damp i ovnen så Bollerne hæver bedre.
  • Skru varmen ned til 210 grader og bag bollerne i ca. 12-15 minutter til de har en Kærnetemperatur på 98 grader

Bag løs – det betaler sig – Rigtig god fornøjelse – Hilsen Lars Thrane