jeg bager disse Vildt lækre MorgenFuldkornsBoller næsten hver søndag, smider dem i fryseren og så har vi MorgenFuldkornsBoller til hele ugen.
Lad bollerne køle helt af – skær dem over – pak dem i poser – frys dem ned – tag dem op – 10 sekunder i mikroovnen – en tur i brødristeren – sådan så har I dejlige hjemmelavede morgengrovboller, hver morgen, hele ugen.
MorgenFuldkornsBoller
Ingredienser
- 4 dl Vand - lunken / Håndvarm
- 50 g Gær
- 350 g Hvedemel
- 200 g Fuldkornsmel
- 50 g Havregryn
- 1 stk. æg
- 30 g Honning
- 8o g Smør
- 10 g Salt
Sådan gør du
- Opløs 50 g. gær i det lunkne vand.
- Bland meltyperne i en anden skål sammen med havregrynene.
- Smelt smørret i en skål i mikroovnen eller i en gryde.
- Vej honningen af og pisk ægget i. Hæld honning, æg og det smeltede smør i gærvandet.
- Tilsæt melet, tilsæt salt og ælt dejen rigtig godt igennem – nemmest på en røremaskine. (dejen æltes 2 minutter ved lav hastighed og 10 minutter ved høj hastighed).
- Lad dejen hæve 30 minutter, et lunt sted under et klæde.
- Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå.
- Del dejen i 12 boller ca 85-90 gram pr. stk.
- Værk dejstykkerne op til flotte runde boller og stil dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensel grovbollerne med æg/vand og rids et kryds med en meget skarp kniv på bollerne.
- Lad bollerne hæve 30 minutter på bagepladen.
- Varm ovnen op til 240 grader, lad den dybe bradepande stå nederst i ovnen og varm den rigtigt godt igennem. -skal bruges til at lave damp i ovnen.
- Drys de færdighævede fuldkornsboller med en valgfri topping f. eks. havregryn, sesam, birkes, eller fuldkornsmel og stil dem i ovnen.
- Smid en kop vand i den dybe bradepande Inden ovns lågen lukkes, det giver damp i ovnen så Bollerne hæver bedre.
- Skru varmen ned til 210 grader og bag bollerne i ca. 12-15 minutter til de har en Kærnetemperatur på 98 grader
Bag løs – det betaler sig – Rigtig god fornøjelse – Hilsen Lars Thrane
0 Kommentarer