En reklame for Gastrolux og en lækker opskrift til dig.
Jeg har startet et samarbejde med firmaet Gastrolux, der fremstiller pander på en super moderne fabrik i Ryomgaard nær ved Aarhus.
Panderne er unikke, de er lavet af 100 procent genanvendeligt aluminium og har en sliplet belægning uden tilsætning af de skadelige stoffer . Belægningen er genial, intet brænder på og som min kone siger, når hun koger risengrød – ”jeg forstår det ikke, lige meget hvad jeg gør brænder det ikke på”.
Virksomheden Gastrolux ejes af Andy Grob – der med sine familie i generationer har solgt pander og alt i køkkengrej til den hjemlige husholdningen og til den gastronomiske verden.
I spidsen for fabrikken i Ryomgaard står Martin Jørgensen, en ekstrem venlig, behagelig og livs-intelligent herre, der har en unik stor viden om og ekspertise i fremstilling af gryder og pander.
Belægningen og selve fremstillingen af gryderne og panderne er top hemmeligt, intet må slippe ud da det er disse hemmeligheder der gør den store forskel og gør dette produkt så unikt. Jeg har set nogle af hemmelighederne, men jeg afslører intet, absolut intet – men jeg kan da godt lige vise nogle billeder derfra, så længe du ikke fortæller det til nogen.
Jeg har lånt nogle Gastrolux pander og gryder og lavet den aftale, at jeg her i løbet af 2020 skal afprøve deres produkter, lave nye opskrifter og kreere spændende retter specielt til deres Gryder og Pander, det bliver så godt og vildt spændende.
En af grundene til at jeg har sagt ja til at være med i afprøvningen af deres gryder og pander er, at det bare er et godt produkt, det er holdbare produkter, de er miljø venlige uden giftstoffer og så har de nogle designmæssige helt fantastiske påfund. En grillpande med en anordning i kanten af panden, hvor man drypper en lille dråbe vand, hvis vandet sisler og fordamper er panden varm, dvs. aldrig mere kogte bøffer. Gryder der er designet så de ikke drypper når du hælder væden fra. Crep panden der er høj i den ene side og ellers flad i den anden, aldrig mere pandekager der hænger i når du vender dem i luften. De slider af panden så let som ingenting. Det bliver vildt sjovt.
En af de første opskrifter jeg vil lave er en Spansk Mix paella, en Paella med kylling og seafood.
Grunden til at jeg har valgt denne opskrift er at panden skal være varm, når man laver Paella, ikke kun i midten af panden med helt ud til kanten af panden. En grund mere er, at en rigtig Paella skal “brænde” på, den skal sætte sig en lille smule, den skal brænde lidt på i bunden, risene skal steges gyldne på bunden af panden, uden at de brænder fast i panden og det samtidig med at risene i toppen skal være kogte. ÅHhhh det bliver spændende, håber i har fået lyst til at følge med og afprøve denne og nogle af de andre opskrifter der kommer.
Mix Paella Chicken and Seafood
Ingredienser
- 250 gram Paella ris
- 1,5 liter Hønse eller Fiske fond alt efter hvilken smag man ønsker
- 2 stk. Løg Finthakket
- 2 stk. Peberfrugter skåret i tern
- 300 gram Kylling brystkød skåret i strimler
- 400 gram Fisk og skaldyr
- 8 stk Jomfruhummer
- 25 stk. Blåmuslinger eller anden slags musling
- 100 gram Ærter
- 2 stk. Citroner
- Hakket persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Panden varmes med lidt olie og løgene steges let deri sammen med tern af peberfrugterne.
- Ca. 1 spsk. Paprika tilsættes og vendes rundt i grøntsagerne.
- Risene drysses i og Hønse eller fiskefonden hældes over. Risene koges ca. 15 minutter til de er halvt færdige.
- Skaldyr og muslinger kommes ved og hvis der anvendes hel fisk lægges denne ovenpå risene sammen med jomfruhummerne. Husk tjek hele tiden om der er bouillon nok ved risene.
- Dæk paellaen med et låg og lad risene koge næsten færdige.
- Når risene og fisken er kogt færdig smages paellaen til med salt og peber. Ærterne kommes på og varmes med.
- Lad bouillonen fordampe så der næsten ikke er noget tilbage og lad risene stege ganske let i bunden af panden så de bliver sprøde, men de må ikke brænde på.
- Paellaen pyntes med citronbåde og persille
Håber i har fået lyst til at prøve kræfter med denne Paella – det er slet ikke så svært. – Hilsen Lars
0 Comments