En reklame for Gastrolux og en dejlig opskrift til dig!
Hvis man har en sauter pande eller en gryde hvor intet brander på, så er det bare så nemt at lave risotto og det har jeg en sauter pande fra Gastrolux og den virker bare hver gang, intet brander på.
Alle slags svampe kan anvendes om det er champignon, kantareller eller østershatte så smager det bare så godt.
Server Risottoen med et lækkert stykke brød og hvidløgssmør til.
god fornøjelse Lars Thrane.
Risotto med ristede svampe og parmesan
Ingredienser
- 1 stk. Finthakket løg
- 1 fed Finthakket hvidløgsfed
- 400 gram Risottoris
- 300 gram Blandede Svampe
- 1-1,5 liter Grøntsagsbouillon eller Hønsebouillon
- 50-100 gram Revet Parmesan
- olie
- salt og peber
- 1 håndfuld hakket persille
Sådan gør du
- Rens svampene og skær dem i mundrette størrelser, steg svampene på en varm pande i lidt olie, krydder med salt og peber.
- Varm 3 spsk olie i en sauter panden og sauter de finthakkede løg af deri. De må ikke
blive brune men skal kun steges bløde og gennemsigtige. - Tilsæt risene og lad dem opsuge fedtstoffet.
- Hæld ca 5 dl bouillon over risene og lad risene simre til bouillonen er kogt ind omkring
risene. - Bliv ved med at tilsætte bouillon og lade risene simre til risene er møre og risottoen
har en cremet konsistens. Smag risottoen til med salt og peber. - Vend 2/3 af svampene og ¾ af parmesanen i risottoen og pynt risottoen med resten.
- God appetit og velbekomme – Lars Thrane
0 Comments