Reklame for nexgrill og en lækker opskrift til dig – ohhh jeahrrr – denne duft, denne varme fornemmelse af chili og denne smag af karameliseret stegeskorpe, – så er der dømt sommergrilltid.

Den danske gris er bare verdensklasse og denne gang grillet, spicy krydret på spyd, serveret med grillet icebergsalat og en grov skole tzatziki med syrlige æbler. 

 

til 4 personer –

Spicy grillspyd med Gris

8 grillspyd – husk at lægge spydene i vand hvis de er af træ, gerne 1½ time før de skal anvendes, så brænder de ikke i grillen.

800 gram hakket svinekød – 2 tsk. spidskommen – 2 tsk. chilipulver – 2 æg – 1 stk. revet ingefær ca 1×1 cm. – 3 fed hvidløg – 4 spsk rasp – salt og peber. –

Alle ingredienserne blandes sammen. Inden farsen sættes på spyd, er det en god ide at stege en lille kødklump så man lige kan smage om der skal mere chili eller anden krydderi i.

Når farsen er tilsmagt, sætte farsen på spyd, pensles med olie og grilles på en varm grill til en kernetemperatur på 75 grader.

Grillet Iceberg.

De yderste blade af Icebergsalaten fjernes og salaten deles i  6 dele gennem stokken, der stikkes grillspyd gennem salaten, så salatbladene holdes på plads. Salaten vendes i olie, krydres med salt og peber og grilles ca. 1½ minut på hver side på en varm grill.

SkoleagurkTzatziki.

Ca. 1 skoleagurk per. person skæres i tommelfinger stykker og vendes i en Hvidløgs aioli sammen med 1 syrligt æble per. person. (aioli er en mayonnaise tilsmagt med hvidløg og hvis man ønsker det-  dijonsennep)

håber I har fået lyst til at prøve at grille en spicy gris på spyd – god sommer –