Naja havde fødselsdag og ville bare ha sandkage og sandkage ja det er år siden jeg sidst lavede en sandkage. Tror sku ikke jeg har bagt en sandkage siden 4 klasse, men jeg kan da godt huske at den smager vildt godt.
Så selvfølgelig skal vi da bage en sandkag eller rettere sagt- Det skulle Naja og Nanna.
Pigerne startede med at finde alle råvarerne frem.
250 gram smør, 250 gram sukker, 4 æg. 250 gram mel, 1 tsk. bagepulver kakao og lidt økologisk citronskal revet på et fint rivejern. Smør og Rasp eller mel til formene.
Smørret skal være blødt inden det piskes så det blev taget ud ca. en time før.
Naja startede med at piske – 250 g smør og 250 g sukker i en skål til det blev hvidt og luftigt.
Da massen var kridhvid og luftig rørte hun 4 æg i, et æg af gangen, hun rørte kraftigt mellem hvert æg. så der kom meget luft i dejen.
Her efter blandede Naja og Nanna 250 g mel og 1 tsk. bagepulver i en skål, og vendte det forsigtigt i dejen.
De rev skallen af en økologisk citron og vendte det ned i dejen. Så tog Naja halvdelen af dejen fra og rørte kakao i.
Nanna og Naja smurte formene med smør, nogle kom de mel i og andre rasp, resultatet blev super godt så om det er rasp eller mel, det gjorde ingen forskel.
Pigerne lagde dejene i de smurte forme skiftevis alm dej og kakao dej, så rørte de rundt med en ske gennem dejene og vupti frem kom en super flot marmorering.
Dejen fyldte de i forskellige forme men kun 2/3 op til kanten da dejen hæver under bagning.
Formene med dejen satte de i en kold ovn, de tændte ovnen på 175 grader og bagte kagerne i ca. 1 time.
For at se om kagen var bagt færdig, stak de en tændstik i kagen, hvis der er dej på tændstikken skal kagen bage lidt mere, men det var der ikke.
Pigerne stillede kagerne til afkøling på en rist. Da kagerne var kolde pyntede de dem fødselsdagsagtigt med glasur og kage pynt.
Ja nøjagtig som forventet – Kagerne smagte fantastisk og vækkede minder, det var sku en god sandkage – Tak piger.
0 Comments