Som 20 årig rejste jeg gennem Canada med min fætter Michael. Vi oplevede mange spændende ting på turen, vi mødte mange spændende mennesker og oplevede Canadas fantastisk natur fra den uendelige flade prærie over Rocky Mountain storslåethed til det våde Victoria Island, hvor det regner næsten 360 dage om året.

Og så spiste vi, vi spiste meget. Det er billigt at spise i Canada, næsten billigere end at lave det selv, så hvert måltid alle måltider blev indtaget på en eller anden form for restaurant. Vi kørte mange timer hver dag og spiste på de restauranter, der nu engang findes tæt på de store veje i Canada. “Restauranter” som Wendies, Harvey’s, Pizza Hut, Taco Bell, KFC, Mad D, Chick Fil A, Jollibeea og en mængde privatejede Road Houses, så det var ikke den sundeste mad vi fik. Ja- og så har Canada noget fabelagtigt øl.

Da jeg kom hjem havde jeg taget 17 kilo på og kunne ikke passe nogle af mine skjorter. En af de fantastiske supper jeg fik på rejsen er denne Clam Chowder, en fyldig, blød og cremet lækker suppe. – Her er den lavet i sautepanden på Cobb grillen men den kan også laves i en ganske almindelig gryde på komfuret.

Clam Chowder - Muslingesuppe med dampede muslinger.

Antal 2

Ingredienser
  

  • 0,5 liter Fiskefond
  • 50 gram Smør
  • 200 gram blåmuslinger uden skal
  • 10 stk. Blåmuslinger i skal til pynt
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Porre
  • 1 stk. Bagekartoffel
  • 1 dl. Hvidvin
  • Timian
  • Meljævning - mel og vand til jævning
  • 2 dl. Fløde

Sådan gør du
 

  • HUSK: inden kogning skal muslingerne skylles i koldt vand, under
    skylningen vil alle levende muslinger lukke sig, gør de det ikke, er de dårlige
    og skal kasseres. Ved kogning skal alle muslingerne have åbnet sig, gør
    de det ikke, er de dårlige og skal kasseres.
  • 1/2 liter fiskefond bringes i kog. Muslingerne koges i fiskefonden til de er åbne ca. 12 minutter. Fiskefonden sigtes. - 10 muslinger i skal tages fra til pynt og de resterende muslinger tages ud af skallerne.
  • Alle grønsagerne skæres i små firkanter og sauteres i smør i sautepanden.
    Hvidvin, fiskefond tilsættes og suppen koges til grøntsagerne er møre. Læg et almindeligt grydelåg på sauterpanden eller lav et låg af stanniol, så væsken ikke fordamper.
  • Når alle grøntsagerne er møre piskes suppen med et piskeris til alle grøntsagerne er pisket ud, suppen kan jævnes med meljævning, hvis den ønskes tykkere.
  • Suppen koges godt igennem, fløden tilsættes og smages til med salt, peber og timian.
    Muslingerne hakkes groft og kommes i suppen.
    Suppen koges op, pyntes af med lidt timian og et godt rustikt brød serveres til.

God fornøjelse og god appetit – nedenstående er billeder fra Cannada turen og en af de andre fabelagtige supper nemlig en Majs Chowder, den får du også lige opskriften på her – Majs Chowder