Jeg har aldrig været god til at bage og jeg har ellers forsøgt – mange gange – rigtig mange gange !!

Jeg har især søgt en bolle der er lidt grov, blød, luftig og god at riste om morgenen som pigerne kan få inden en lang dag i skolen – min søgen er slut, nu skal den bare afprøves med korn, kærner og måske sågar frugt indeni – hey og måske chokolade, men ikke til morgenmad –

Fabeltastiske Boller -

Antal 30 Boller

Ingredienser
  

  • 50 gram Gær
  • 1 liter Lunken vand
  • 2 dl. Yoghurt eller cremefraiche
  • 5 tsk. Salt
  • 4 tsk. Honning
  • 800 - 1000 gram Hvedemel
  • 200 gram Rugmel
  • 600 gram Ølandshvedemel
  • Olie

Sådan gør du
 

  • Opløs gær i vandet, der er tempereret til ca. 37 grader. Når gæren er opløst tilsættes yoghurt/creme fraiche og honning i en skål.
    Dejen er nemmest at røre i en maskine.
  • Kom hvedemel, ølandshvede, rugmel og salt i skålen og rør dejen på røremaskinen. 10 minutter på højeste hastighed. Hold øje med maskinen Pas på at den ikke vælter ned af bordet.
  • Når dejen er æltet færdig, kommes dejen over i en skål smurt med olie.
  • Dæk dejen med et klæde og lad hæve et lunt sted i 1-2 timer.
  • Når dejen har hævet, tænder du ovnen på 225 grader varmluft
  • Hæld dejen ud på bordet, skær dejen ud i 30 stykker, stil bollerne på bageplader med bagepapir.
  • Når ovnen rammer 225 graderer kommes pladerne i ovnen, 2 plader af gangen. Bollerne bages ca. 20 minutter til bollerne er flot gyldne og har en kærnetemperatur på ca. 98 grader

Jeg håber at i vil give en kommentar når i har bagt bollerne og måske lige komme med forbedringsforslag eller spændende ingredienser man også kunne komme i Bollen – Hilsen Lars Thrane