Jeg har aldrig været god til at bage og jeg har ellers forsøgt – mange gange – rigtig mange gange !!
Jeg har især søgt en bolle der er lidt grov, blød, luftig og god at riste om morgenen som pigerne kan få inden en lang dag i skolen – min søgen er slut, nu skal den bare afprøves med korn, kærner og måske sågar frugt indeni – hey og måske chokolade, men ikke til morgenmad –
Fabeltastiske Boller -
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 1 liter Lunken vand
- 2 dl. Yoghurt eller cremefraiche
- 5 tsk. Salt
- 4 tsk. Honning
- 800 - 1000 gram Hvedemel
- 200 gram Rugmel
- 600 gram Ølandshvedemel
- Olie
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet, der er tempereret til ca. 37 grader. Når gæren er opløst tilsættes yoghurt/creme fraiche og honning i en skål. Dejen er nemmest at røre i en maskine.
- Kom hvedemel, ølandshvede, rugmel og salt i skålen og rør dejen på røremaskinen. 10 minutter på højeste hastighed. Hold øje med maskinen Pas på at den ikke vælter ned af bordet.
- Når dejen er æltet færdig, kommes dejen over i en skål smurt med olie.
- Dæk dejen med et klæde og lad hæve et lunt sted i 1-2 timer.
- Når dejen har hævet, tænder du ovnen på 225 grader varmluft
- Hæld dejen ud på bordet, skær dejen ud i 30 stykker, stil bollerne på bageplader med bagepapir.
- Når ovnen rammer 225 graderer kommes pladerne i ovnen, 2 plader af gangen. Bollerne bages ca. 20 minutter til bollerne er flot gyldne og har en kærnetemperatur på ca. 98 grader
Jeg håber at i vil give en kommentar når i har bagt bollerne og måske lige komme med forbedringsforslag eller spændende ingredienser man også kunne komme i Bollen – Hilsen Lars Thrane
1 Comments