Her den anden dag, var mine elevers opgave, at de skulle bage verdens bedste brød.
Det var en fantastisk dag, med et voldsom stort udvalg af de lækreste brød. Der blev bagt, smagt og vurderet, men pludselig ved smagning nummer 36 blev jeg fuldstændig overvældet af barndomsminder, tiden på Uldum rideskole, baglokalet i Blomster forretningen og til eftermiddagspauserne siddende på priklebordet i gartneriet hvor vi spiste et fuldstændig hvidt med birkes belagt franskbrød, med tandsmør og hamburgerryg eller pålægschokolade, en smag en fornemmelse der bragt de dejligste minder frem.
I sku næsten prøve det, bag dette franskbrød, lad minderne flyve og se hvad der sker for dig !!

Franskbrød - det gamle bløde med smør på franskbrød -
Ingredienser
- 3 dl Mælk
- 25 gram Gær
- 400 gram Hvedemel
- 2 tsk. Rørsukker
- 1 tsk. salt
- 35 gram smør - blødt smør
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde til den er lillefinger varm 37 grader og opløs gæren deri.
- Bland hvedemel, salt og sukker og rør det i mælken, ælt dejen godt igennem gerne på en røremaskine.
- Tilsæt smørret og ælt dejen rigtig godt igennem og kom dejen op i en stor skæl hvor dejen kan hæve i.
- Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, stil skålen et lunt sted og lad dejen hæve i 20 minutter.
- Når dejen er færdighævet kommes den ud på et meldrysset bord, den må ikke æltes men skal nu foldes. træk dejen lang og fold 1/3 af dejen ind over brødet fra den ene side og fra den anden side fold ligeledes 1/3 ind over brødet.
- Drej brødet en kvart omgang og gentag ovenstående foldning.
- Kom dejen i en franskbrødsform, pensel dejen med vand og rids brødet på langs gerne med et barberblad eller en meget skarp kniv.
- Drys brødet med sesam eller birkes, kom husholdningsfilm over formen og brødet hæve i ca. 40 minutter
- Bag brødet i en 200 grader varm ovn i ca 25 minutter.
- Vend brødet ud på en bagerist når det er færdigbagt og husk lad brødet køle af inden det skæres og husk skær altid brød med en savtakket brødkniv.
god fornøjelse og gode barndomsminder – Lars Thrane
0 Kommentarer