Jeg magter ikke bagerens luftrundstykker med en ernærings værdi på højde med bølgepap. Derfor har jeg sat mig for at lave sunde ernæringsrigtige morgenboller til mig og min familie og her kommer første forsøg.

Hey det er en langtidshævet dej så du skal starten dagen før du vil spise bollerne.

5 dl vand – 20 gram gær – 3-4 dl alm mel – 3 dl rugmel – 1 dl fuldkornshvedemel – 2 dl blandede frø og korn (jeg brugte en knækbrøds blanding bestående af havreflager, solsikkekærner, hørfrø, sesamfrø, græskarkærner og hampfrø)  – 1 tsk. salt – 1 æg

Dagen før 

De 20 gram gær røres ud i 5 dl håndlunt vand.

Alt andet røres i og dog, hold lige 1 dl almindelig mel tilbage, mærk på dejen om den kan tåle mere mel, den skal heller ikke være for flydende.

Dejen stiles i køleskab med husholdningsfilm og et viskestykke over og her skal den så stå til imorgen.

Dagen efter:

Forvarm ovnen til 250 grader. Dejen scoopes op med en ske og sættes af på en bageplade med bagepapir og stilles til hævning i minimum 1 time. Bollerne pensles med sammenpisket æg, stilles i ovnen og bages i ca. 15 minutter. bollerne skal lyde hule når man banker på dem, så er de færdige.

Så det var det første forsøg, friskbagte, sprøde, varme, ernærings rigtige og super nemme at lave Morgen boller. god appetit.