Det er alt for sjældent Vi spiser lam, det er en fantastisk spise og her er en af mine dejligste opskrifter på lam.
Her er er den tilberedt på Cobb grillen, den kan selvfølgelig tilberedes på hvilken som helst grill eller i ovnen.
Når du bestiller lammeryggen, så sig at du skal bruge en lammerack, det hedder det i slagtersproget når man kun skal bruge den ene side af ryggen. Få slagteren til at afparere lammeracken for dig, få ham også til at fjerne det ukurante kød mellem ribbenene.
Helstegt lammeryg med sprød krydderurteskorpe, bagte hvidløg og stegte karotter i rosmarin.
Ingredienser
- 1 stk. lammerack a ca. 500 gram
- 100 gram Rasp
- 50 gram Smør
- 1 fed Hvidløg
- 0,5 bdt. Persille
- salt og peber
- 2 Hvidløg, olie og salt
- 10 stk Karotter
Sådan gør du
- Lammeryggen brunes i olie på panden og køles af.
- Lav en fast blanding bestående af rasp, smør, hvidløg, persille, lidt salt og peber.Blandingen formes og lægges på lammeracken.
- Lammeracken steges på stegeristen i ca. 20 minutter til den opnår en kernetemperatur på 65 grader, 65 grader er let rosa, lammeracken skal efter stegningen hvile ca. 15 minutter inden den skæres for.
- Bagte Hvidløg. Toppen skæres af hvidløget, lidt olie hældes ned i hvidløget og salt drysses på. Hvidløget bages sammen med lammeracken i 20 minutter, eller til løget er flot gyldent og blødt.
- Karotter i rosmarin. Karotter skæres så de alle er på størrelse med en lillefinger i tykkelsen, lægges i en skål og overhældes med olie, drysses med frisk rosmarin, salt og peber og vendes godt rundt. Karotterne pakkes i stanniol pakker, sørg for at pakkerne er godt lukkede så der ikke kan løbe olie ud. Pakkerne placeres i randen på Cobb grillen, eller på stegeristen og bages 10 minutter, hvor efter den vendes og bages yderligere 10 minutter.
Jeg Håber I har fået lyst til at prøve opskriften på lam – det er lækkert og en meget nem opskrift – Hilsen Lars Thrane
0 Comments