Maja Hartmeyer, en af vores fantastisk dygtige ernæringsassistenter, lavede den anden dag, denne fantastiske fiskesuppe med torsk.
jeg fik lov til at få opskriften af hende og håber at I har lyst til at lave den – den er virkelig god.
Fiskesuppe med Serano kartoffel og Ovnbagt torskeryg
Ingredienser
- 4 Stk Torsk - ryg/filet
- 2 stk Løg
- 300 gram Kartofler
- 200 gram Knold Selleri
- 100 gram Ærter
- 4 skiver Serano skinke
- 0,5 liter Fløde
- 2 liter Fiske bouillon / Fond
- Pynt dild, ærteskud, brøndkarse
- smør / olie
- Salt, peber
Sådan gør du
- Skær løg, kartofler og selleri i fine små terne 1/2 x 1/2 cm.
- Varm smør og lidt olie op i en gryde. Steg løg, kartofler og selleri ternene deri. Uden at det bruner.
- Kom fiskebouillonen i gryden sammen med fløden og kog det hele godt igennem.
- Steg torskestykkerne i en pande i 1/2 smør og 1/2 olie til den får en flot gylden farve og bag den færdig i ovnen.
- Steg serano skinken sprød på en pande i lidt olie.
- Kom ærtene i suppen og varm dem igennem
- Smag suppen til med salt og peber
- Hæld suppen op i suppetallerkener, kom torskestykkerne derpå, knus seranoskinken og drys den over torsken og pynt med dild eller anden krydderurt.
- Server suppen med et godt stykke brød.
0 Kommentarer