Maja Hartmeyer, en af vores fantastisk dygtige ernæringsassistenter, lavede den anden dag, denne fantastiske fiskesuppe med torsk.

jeg fik lov til at få opskriften af hende og håber at I har lyst til at lave den – den er virkelig god.

Fiskesuppe med Serano kartoffel og Ovnbagt torskeryg

Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 Stk Torsk - ryg/filet
  • 2 stk Løg
  • 300 gram Kartofler
  • 200 gram Knold Selleri
  • 100 gram Ærter
  • 4 skiver Serano skinke
  • 0,5 liter Fløde
  • 2 liter Fiske bouillon / Fond
  • Pynt dild, ærteskud, brøndkarse
  • smør / olie
  • Salt, peber

Sådan gør du
 

  • Skær løg, kartofler og selleri i fine små terne 1/2 x 1/2 cm.
  • Varm smør og lidt olie op i en gryde. Steg løg, kartofler og selleri ternene deri. Uden at det bruner.
  • Kom fiskebouillonen i gryden sammen med fløden og kog det hele godt igennem.
  • Steg torskestykkerne i en pande i 1/2 smør og 1/2 olie til den får en flot gylden farve og bag den færdig i ovnen.
  • Steg serano skinken sprød på en pande i lidt olie.
  • Kom ærtene i suppen og varm dem igennem
  • Smag suppen til med salt og peber
  • Hæld suppen op i suppetallerkener, kom torskestykkerne derpå, knus seranoskinken og drys den over torsken og pynt med dild eller anden krydderurt.
  • Server suppen med et godt stykke brød.