Mortensaftens menuen

Anden renses for blodrester og indmad. Anden krydres med salt og peber indvendig og fyldes med æbler og svesker.

Anden tørres udenpå, smøres med smør, drysses med salt og peber og sættes i et ildfast fad.

Anden placeres på grillen som vist på filmen og steges ved 220 grader i ca. 30 minutter.

(de to midterste grillplader tages op, det ildfaste fad placeres på brænderne, en ovnrist lægges over det ildfaste fad og anden placeres ovenpå. Låget lukkes og anden grilles ca. 30 minutter ved 220 grader. Det er kun de yderste brændere der tændes, brænderne under det ildfastefad tændes ikke)

Efter 30 minutter smides andefedtet i det ildfastefad ud og græskar, pastinak, kartofler, gulerødder, i tommelfinger tykke klodser kommes i fadet, Grøntsagerne vendes med olie og drysset med salt, peber og rosmarin.

Anden placeres ovenpå risten, oven på grøntsagerne og steges yderligere 2 timer ved 185 – 200 grader, eller til anden og grøntsagerne er møre.

Garnituren dertil –  bagt spidskål med hvidlægssmør og Gauda –

Spidskålen halveres og stokken fjernes. Spidskålen smøres med hvidløgssmør og drysses med rigeligt Hollandsk Gauda.

Spidskålen lægges i en folieform og grilles ca. 30 – 45 minutter.

Når anden er mør skæres den ud og serveres med æbler, svesker, grøntsager og spidskålen – velbekomme

Reklame for Nexgrill & en lækker opskrift til dig –