– læs siderne “det kolde køkken” i bogen fødevarer praksis online.
Smørrebrød kan f.eks. være – Æg & Rejer – Flæskesteg m/ hjemmelavet rødkål – Roastbeef m/remoulade – Dyrlægens Natmad – der anvendes 1/2 stk. rugbrød og 35 – 50 gram Pålæg.
Luksussmørrebrød 70-80 gram pålæg, der anvendes altid dyrere råvarer som røget laks – røget ål – rejer – mørbradbøf.
Håndmad – Snitte – Kanape – Pindemad –
Snitte spises med kniv og gaffel 1/2 stk. rugbrød 35-40 gram pålæg –
Kanape spises med kniv og gaffel 4-5 stk. pr. person –
Pindemadder en mundfuld 6-8 stk. pr. person
Håndmad skal kunne spises uden kniv og gaffel.
Arbejdsgang ved fremstilling af smørrebrød.
Find varerne frem. – Gør pyntestillingen klar. – Skær brød og alt pålæg. – Gør anretterfadene / Tallerken klar. –
Smør alt brødet, og læg det på fadene. – Læg salat på brødet. – Læg pålæg på brødet, en slags af gangen.
– læs siderne “det kolde køkken” i bogen fødevarer.
Forslag til Smørrebrød og hvad de skal /kan pyntes med –
Roastbeef: – remoulade – ristede løg – peberrod – surt – agurk – tomat – persille.
Leverpostej: ristede champignon – bacon – rødbeder – surt – agurk – tomat – persille/karse.
Æg & rejer: mayonnaise – citron – kaviar – agurk – tomat – dild/karse
Flæskesteg: rødkål – svesker – appelsinspringer – surt – agurk – tomat – persille.
Stegt fiskefilet: remoulade – citron – kaviar – agurk – tomat – dild/karse
Rullepølse: sky – løgringe – agurk – tomat – karse
Skinke eller hamburgerryg: Italiensk salat -agurk – tomat – karse
Dyrlægens natmad – leverpostej – saltkød – lægringe – sky – agurk – tomat – karse
Info: Surt er agurkesalat – syltede rødløg – syltede agurker – cornisionner – asier – syltede græskar)
Regler for krydderurter er at der anvendes dild til fisk, karse til det der er kogt og persille til det der er stegt.
Det er meget forskelligt hvordan smørrebrød smøres, nedenfor er der nogle eksempler fra Danmarks smørrebrøds dronning Ida Davidsen.
Forberedelse Smørrebrød Kød & Salater
0 Comments