En reklame for Nexgrill og en fabeltastisk opskrift til dig –
And på rotisserie med æbler og svesker, brunede kartofler og Hjemmelavet rødkål på Nexgrillen.
Brunede kartofler –
Brun farin bredes ud i en foliebakke, et ca. 1 cm tykt lag og smør fordeles ovenpå. Foliebakken stilles i den varme Nexgrill til smør og sukker er smeltet sammen og bobler let.
De små kogte pillede kartofler kommes i sukkerblandingen og steges til de er flot brune, husk rør i kartoflerne hvert kvarter. Hvis du har meget travlt steges kartoflerne over direkte varme, tjek kartoflerne tit så de ikke brænder på, ellers steges de over indirekte varme, så passer de mere eller mindre sig selv.
And på Rotisseri –
Indvolde og hals fjernes fra anden og den renses godt indvendigt for blodrester. Anden krydres indvendigt og udvendigt med salt og peber. Anden sættes på rotisseriet og placeres på grillen. Stil en foliebakke under anden, foliebakken opsamler fedt og saft der skal bruges til andesaucen.
De 3 midterste brændere, stilles på laveste flamme og brænderne i siderne stilles på midterste flamme, sørg for at der under stegningen er ca. 180 grader i grillen under låg. Anden steges til den er mør og sprød. Stegetiden afhænger af størrelsen på anden. Jeg plejer at stege en and på 3 kg i ca. 2 1/2 til 3 timer. Hvis anden ikke bliver sprød nok tændes bagbrænderen den sidste 1/2 time.
Æble, Sveske garniture –
Æbler skåret i kvarte, løg skåret i kvarte og svesker lægges i en folieform med lidt andefedt, stilles på grillen og steges sammen. Smages til med salt og peber.
Smør – ¼ rødkål – 2 spsk. Rørsukker – 2 tsk. salt – 1 dl eddike – 3 dl ribssaft.
Fjern de yderste blade på rødkålen, vask rødkålen og snit den i strimler.
Stil en gryde på Nexgrillen og steg rødkålen i smørret. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad rødkålen koge under låg i ca. 1 time til kålen er mør. Smag rødkålen til med eddike salt og sukker.
2 Comments
Erling Rohard
Ser godt ud. Vil prøve det i år. Hvor længe skal bagbrænderen være tændt?
Mvh. Erling R
admin
Hej Erling
bagbrænderen er så voldsom varm at den kun bruges til at brune anden af hvis den ikke er sprød nok –
og når i bruger bagbranderen så hold hele tiden øje med anden, det går voldsom stærkt – Glædelig jul Lars Thrane