De vildt dygtige ernæringsassistenter Caroline, Christina, Mia, Pernille & Tine – har haft et storkøkken projekt omhandlende Tapas – det er der kommet de mest fantastiske tapas ud af  – jeg har fået alle opskrifterne og bringer dem løbende her på bloggen – håber i får lyst til at gøre dem kunsten efter – det betaler sig – det er meget lækkert – TAK

 

Ingredienser til 4 tapas –

120 gram gulerod – 5 gram flormelis – 150 gram drænet tykmælk – 5 gram vaniljesukker – 2 stk. husblas –

 

Fremgangsmåde:

Gulerødderne vaskes og skæres i mindre stykker. Kog gulerødderne møre i ca. 30 min
Når gulerødderne er møre blendes de til pure med en stavblender.
Læg de 3 husblas i blød i koldt vand.
den blendede gulerodsmase blandes med tykmælk, flormelis og vanilje.
Husblassen tages op af det kolde vand, knuges let og smeltes over vandbad.
Vend ¼ af gulerodsblandingen i den smeltede husblas o vend herefter husblassen i gulerodsblandingen under omrøring
Gulerods blandingen kommes i en sprøjtepose og fordeles i 4 glas og stille på køl.
Kom alle ingredienser til karamel i en gryde og koges det ind til det skifter farve, bruges en gaffel eller ske til at lave den form af karamel du ønsker på bagepapir eller andet.
Anret fromagen med ristede nødder, div pynt (her er der brugt gullerodskugler) og karamelslør på toppen – Vægt pr. tapas ca. 65 g

Standardbeskrivelse
Gulerodsfromagen skal være glat og cremet, sødme fra gulerødderne, og den orange farve.
Nødderne giver det knasende element sammen med karamelsløret som også giver noget sødme.

Til I fantastiske ernæringsassistenter – Caroline, Christina, Mia, Pernille & Tine –  Tak for Opskriften.