Pavlova er en sød, sprød og helt igennem oplagt nytårs dessert.

6 personer:-

5 pausteriserede æggehvider – 2½ dl. flourmelis – 3 tsk. majsmel – 1 tsk. hvidvinseddike – 3 tsk. revet økologisk citronskal – 1 vaniljestang- 3dl fløde-50 g. hakkede mandler uden skal-økologiske hele hindbær samt økologisk hindbærmarmelade ca. 2-3 spsk-1 tsk. salt

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt derefter flourmelis, majsmel, hvidvinseddike og revet citronskal. Pisk det hele sammen til en virkelig stiv masse.

Lav din egen pavlova som du syntes den bedst tager sig ud på dit service. Du kan enten vælge en rund eller rektangulær form eller  lave 6 portions forme. Jeg sprøjtede min til en rektangulær form, der passede til mit fad og et par enkelte i runde portionsforme.

Marengsmassen blev sprøjtet på bagepapir og bagt ca. 1½ time i ovnen v. 150 grader i de første 5 min. og derefter ved 100 grader resten af tiden. Pavlova’en skal være sprød udenpå og sej indeni.

I mellemtiden piskede jeg fløden næsten fast sammen med kornene fra vanilje stangen og vendte med lind hånd marmeladen deri. Derefter stillede jeg flødecremen på køl og samtidig blev kagen i ovnen taget ud for at køle af. Jeg lod kagen forblive på bagepapiret til den var kold, før jeg satte den på fadet.

På panden hældte jeg mandlerne med salt og ristede dem til de var gyldenbrune og satte dem derefter i køleskab.

Til sidst blev kagen belagt med hindbærflødecremen og  pyntet af med friske hindbær og de saltede ristede mandler, nøj det smagte godt. Vi spiste alle fire det hele… meget hurtigt. Det smagte sindsygt godt med syrligheden i kagen kombineret med den friske vanilje smag i fløden blandet med  hindbærene og for at fuldende det hele, gav de ristede mandler det sidste til kagen med en sprød, knasende og saltet smag.

Det var en nem opskrift alle kan gå i krig med  – God fornøjelse