Remoulade – Vi spiser det tit, mange næsten hver dag, hvad ville et stykke smørrebrød med roastbeef  være uden remoulade,  og nej nej nej det er ikke til at tænke tanken “hvad ville pomfritter være uden remoulade.

Alligevel køber vi tit en dårlig remoulade og lad jer ikke narre, de fleste steder der reklamerer med hjemmerørt remoulade er en gang remo pure fra en 5 liters spand rørt op med en lige så fabriksagtig mayonnaise. Tro mig jeg har set det.

Men nu skal det være slut, jeg besøgte ernærings assistenterne på  Syddansk Erhvervsskole de havde lavet buffet og heldig for mig blev jeg inviteret til spisning -Buffet uhmmm – og der midt mellem fiskefrikadeller og andet godt fra havet stod den, den bedste remoulade jeg nogen sinde i mit 52 årige lange liv har smagt, nøøøøjjjj det var godt.

Heldigvis er deres undervisere Birgitte Troen også er en af mine private venner og heldigvis ville hun dele opskriften med mig og nu vil jeg dele den med jer. Så her er den værsgo

Remoulade

Ingredienser

  • 1 stk.  1 fennikel
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1/2 stk. Blomkål
  • 3 spsk. Æbleeddike
  • 20 gram Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 11/2 dl hjemmerørt mayonnaise
  • 50 gram Syltede agurker
  • Gurkemeje

Sådan gør du

  • Start med at røre en mayonnaise af 2 past. æggeblommer rørt
    seje med lidt salt og lidt estragon eddike eller anden eddike. 1 tsk. sennep, skal være Mille Dijonsennep, lidt citronsaft og 4 x så meget olie som der er æggeblomme.
    Æggeblommerne lægges nederst i et rundt litermål og en stavblender placeres i æggeblommerne, salt, eddike, sennep tilsættes og en smagsneutral olie hældes langsomt ned over stavblenderen så olien lægger sig oven på æggeblommerne.
    stavblenderen tændes men holdes stille på bunden af litermålet. langsomt vrikkes stavblenderen frem og tilbage og når man kan se at æggeblommerne blandes med olien, bliver tyk og hvid trækkes stavblenderen forsigtigt op gennem olien stille og rolig - sådan perfekt mayonnaise.
  • Skær alle grøntsagerne ud i mikro små tern, læg dem i et ovnfast fad. Hæld eddike, sukker og salt over og vend det godt rundt i grøntsagerne.
  • Bag grøntsagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter eller til de er mære. Husk vend grøntsagerne rundt et par gange under bagningen. Når grøntsagerne er bagt færdige tages de ud af ovnen og køle af og vend dem herefter med mayonnaisen. Husk grøntsagerne skal være helt kolde inden de vendes i Mayonnaisen.
  • Når grøntsagerne er bagt færdige tages de ud af ovnen og køle af og vend dem herefter med mayonnaisen. Husk grøntsagerne skal være helt kolde inden de vendes i Mayonnaisen.
  • De syltede agurker skæres i ganske små tern og vendes i remouladen. -
  • tilsæt gurkemeje til remouladen så den får en flot gul farve.

Prøv det, bare prøv det – det er så godt – hilsen Thrane.