Okay, okay, okay på utallige opfordringer får i her opskriften på Koteletter i fad.

En fantastisk klassiker der bare ikke må gå i glemmebogen – den minder vores generation om en svunden tid der ikke kommer tilbage.

 

4 svinekoteletter – husk det skal være nakkekoteletter de giver barer den bedste smag.

100 gram røget bacon

2 finthakkede fed hvidløg

2 store finthakkede løg

500 g champignon, skåret i kvarte

1 ds flåede tomater gerne hakkede

1/2 l piskefløde

2 tsk. sød paprika

Smør og olie til stegning

salt og peber

Fremgangsmåde.

Skær baconen i tern eller strimler og steg det gyldent på panden, tag baconen fra og steg de 4 svinenakkekoteletterne i baconfedtet tilsat lidt smør og olie. Krydder med salt og peber.

Koteletterne skal steges ca. 2 minutter på hver side, koteletterne skal have en flot gylden stegeskorpe, det er fra stegeskorpen meget af smagen kommer.

I Stegefedtet fra koteletterne steges nu løg, champignon og hvidløg.

Når det er brunet godt af tilsættes paprika, bacon, de hakkede flåede tomater og den halve liter fløde, det koges godt igennem, koteletterne tilsættes og koges med ca. 10 minutter og smages til med salt og peber.

Koteletterne lægges i et ovnfast fad og fløde saucen hældes over. Fadet stilles i ovnen og bages ved 170 grader i ca. 20 – 35 minutter

 

 

Hos os har vi altid spist ris til koteletter i fad og måske en lille meget lille grøn salat 🙂  – velbekomme

Håber i har fået lyst til at prøve opskriften.