Okay det kan godt være at vi ikke helt er enige om hvad det er eller hvordan det udtales – men det er sjovt at lave og så smager det vildt godt-
se fremgangsmåden og det færdige resultat i filmen herunder – Lars Thrane
Kibbeh
Ingredienser
- Ingredienser til skallen
- 500 gram Fin bulgur
- 300 gram Kogte kartofler
- 1stk stk Løg
- 2 spsk mel
- salt og peber
- Til fyldet:400 g hakket oksekød1 løg, finthakket2 tsk. TomatpastaSalt og peber1 bdt. persille
- 400 gram Hakket oksekød
- 1 stk løg finthakket
- 2 tsk Tomatkoncentrat
- 1 bdt Persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bulgur:kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over ca. 2 cm over bulguren.Dæk skålen til og lad bulguren trække i ca. 20minutter til den er blød. Skræl og kog kartoflerne. Hæld det overskydende vand fra bulguren og pres denfri for vand.Bland alle ingredienserne til skallen og kør det 2gange igennem en kødhakker.
- Oksefyldet:Varm olie i en pande og steg de hakkede løg til de er let gyldne. Tilsæt det hakkede oksekød og steg, til kødet erbrunet og gennemstegt. Tilsæt tomatpastaen og kom det finthakkede persillederi. Smag til med salt og peber.
- Form kibbeh: Tag en portion af bulgurdejen, rul den til en kugle og tryk en fordybning ikuglen med din tommelfinger (se fremgangsmåden i videoen) fyld den med enskefuld af det krydrede oksekød. Luk og form kuglentil en aflang eller oval spids form, så fyldet er helt lukket inde.
- Fritering: Varm olie op i en gryde eller frituregryde til ca. 165 -180 grader. Friterkibbeh’en i olien pas på at de ikke lægger sig på bunden af gryden og brænderfast. Friter dem til de er flot gyldne og har en kærnetemperatur på 75 grader.Lad den dryppe af på et fedtsugende papir eller læg dem på en rist så de kan dryppe af.velbekomme
0 Comments