Tusinde tak til Jari Jensen for at genopfriske denne gamle klassiker Æbleflæsk – verdens klasse

ÆBLEFLÆSK

3 personer

Ingredienser
4 æbler – 2 løg – 5-6 skiver flæsk i skiver – salt – lidt sukker.

Fremgangsmåde
Flæsket lægges på en tør panden, drysses med lidt salt og steges på begge sider til det er flot gyldent.

Løg og æbler skrælles, kærnehuset fjernes fra æblerne og alt skæres i  passende stykker som vist på billedet.

Når flæsket er stegt færdigt tager det af panden og lægges på fedtsugende papir, køkkenrulle kan sagtens bruges dertil. Husk bacon fedtet skal blive på panden.


I baconfedtet steges løgene et par minutter inden æblerne lægges på og det hele krydres med salt, peber og sukker. Læg et låg på panden så æblerne nærmest bliver dampet. Lad æbler og løg stege/dampe i ca. 15 minutter til det har fået den ønskede konsistens. Nogle ønsker det fuldstændig kogt ud til mos, andre ønsker æbler med en smule bid i, det er en smagssag.
Smag æbleflæsket til med lidt sukker og salt og server æbleflæsket med rugbrød – velbekomme